Jonna Rusin koulutukset

 

Agility

Agility on todella hauska, ohjaajan ja koiran yhteistyötä sekä fysiikkaa kehittävä laji. Peruskuntokin saattaa kasvaa molemmilla, vaikkakin pohjakunto tehdään tietenkin arjessa lenkeillä ja muilla fyysisillä harjoitteilla. Tulee ihan "hikikin" sanonta sopii oikein hyvin tähän lajiin, vaikka rauhallisemminkin voi toki ottaa, mikäli esimerkiksi koiran tai ohjaajan terveys estää kovemman menon.

Tämä laji vaatii erityisesti koiran sekä ohjaajan välistä yhteistyötä ja sitä vahvistetaankin jokaisella harjoituskerralla. Mielestäni juuri koiran ja ohjaajan yhteistyö korostuu tässä lajissa. Koira opetetaan suorittamaan esteitä nopeasti ja itsenäisesti, mutta samalla myös keskittymään sekä rauhoittumaan tarvittaessa.

Koulutukseen osallistuaksesi sinun ei tarvitse tuntea lajia eikä tavoitteesi tarvitse olla välttämättä kisakentillä vaan voit hyvin osallistua koulutukseen ihan vain mukavan yhteisen harrastuksen vuoksi. Koulutuksiiin on osallistunut myös kisaavia koirakoita. Heidän kanssaan olemme tehneet erilaisia harjoituksia erityisesti agilitykisat silmällä pitäen.

Agilitykoulutuksessa opit radanlukutaitoa sekä ohjaamaan koiraa oikea-aikaisesti. Teemme harjoitukset jokaisen oman osaamistason mukaan; yksittäisiä esteitä harjoitellen tai muutaman esteen sarjoista vaativampiin rataharjoituksiin. Agilitya jo enemmän harjoitelleet sekä harrastaneet saavat myös tarvittaessa vahvistusta kisasuorituksiin ja/tai joihinkin yksittäisiin kisahaasteisiin.

Agilityharjoituksiin on osallistunut useita erikokoisia ja -rotuisia sekä roduttomia koiria, koska laji sopii oikein hyvin kaikille. Harjoituksissa on käynyt rotuja, jotka helposti mielletään agilityroduiksi, kuten bordercollie, australianpaimenkoira, borderterrieri sekä ei niin agilityroduksi mielletyt rodut, kuten berninpaimenkoira.

Järjestän kaikentasoisille suunnattuja aloittelevat/osaavat/kisaavat sekaryhmän agilityharjoituksia JANKK Areenalla, Rastilassa. Talvikaudella agilityesteiden ollessa Parolan hallissa järjestän myös agilityalkeita Parolassa. Parolan agilityryhmin ovat tervetulleita myös osaavat/kisaavat, jotka toivovat lisäharjoitusta muutaman esteen ohjausharjoituksiin tai yksittäisiin esteisiin, kuten lähtö, kepit, kontaktit.

Agilityharjoituksiin pystyy myös tarvittaessa tilaamaan tunnin tai puolen tunnin mittaista yksilöllistä valmennusta. Kysy lisää koulutus.jonnarusi@gmail.com.

Tmi Jonna Rusi

Y-Tunnus: 2934783-3

 koulutus.jonnarusi@gmail.com

Pääsääntöiset koulutuspaikkakunnat:
Hämeenlinna, Janakkala ja Parola

Yhteistyökumppanit