Jonna Rusin koulutukset

 

Metsäjälki

Metsäjälki on "kesälaji" ja tämä on kaikille koirille todella luontainen laji. Kursseilla opetamme koiraa jäljestämään ihmisen jälkeä ja ilmaisemaan ihmisen hajuisia keppejä.

Tämä laji sopii hyvin palveluskoirille, jotka tähtäävät palveluskoirakokeisiin (PAJÄ). Kurssille osallistuaksesi  sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla palveluskoiraa tai tähdätä PAJÄ-kokeisiin, vaan voimme vahvistaa vain koiran luontaista kykyä käyttää nenäänsä. Tämän vuoksi kurssit sopivatkin oikein hyvin, niin koti/seurakoirille aktivointi ja nenänkäyttöharrastukseksi. Jäljestys saattaa auttaa myös arkaa ja epävarmaa koiraa saamaan lisää itseluottamusta, niin arkeen kuin muihinkin harrastuslajeihin. Kursseilla harjoittelemme myös toiveiden mukaan esine-etsintää ns. esineruutua.

Metsäjälkikursseilla (PAJÄ) on käynyt monen rotuisia sekä myös sekarotuisia koiria, joten kurssit sopivat oikein hyvin kaiken rotuisille tai roduttomille koirille.

Kursseille on osallistunut tähän mennessä erirotuisia koiria, kuten whippet, labbiksia, cane corso, sekarotuisia koiria, porokoira, amstaffeja, berninpaimenkoira, kultaisianoutajia, suomenlapinkoira, australianpaimenkoiria, villakoira, saksanpaimenkoiria, parsoni, suur- ja kääpiösnautsereita...

PAJÄ-metsäjälkikurssit järjestetään sulanmaan aikana yleensä touko-lokakuussa ja kurssit on suunniteltu järjestettävän pääsääntöisesti viikonloppuisin. Kesäkaudella 2019 kurssit järjestetään Hämeenlinnassa. Maastoja kuitenkin kartoitetaan kokoajan, joten mikäli sinulla on tarjota hyväkulkuista metsämaastoa, niin ota rohkeasti yhteyttä koulutus.jonnarusi@gmail.com.

Tälläisiin nenänkäyttöharjoituksiin pystyy myös tilaamaan tunnin tai puolen tunnin mittaista yksilöllistä valmennusta. Kysy lisää koulutus.jonnarusi@gmail.com.

Tmi Jonna Rusi

Y-Tunnus: 2934783-3

 koulutus.jonnarusi@gmail.com

Pääsääntöiset koulutuspaikkakunnat:
Hämeenlinna, Janakkala ja Parola

Yhteistyökumppanit